Jennifer Lopez stoot Lady Gaga van troon

Jennifer Lopez is de meest invloedrijke beroemdheid in 2012, volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. De 42-jarige zangeres, actrice en zakenvrouw stoot Lady Gaga van de troon.

Forbes baseert zijn klassement van meest invloedrijke beroemdheden op drie factoren: financiële inkomsten, zichtbaarheid in de media en aanwezigheid op het internet, meer bepaald op de socialenetwerksites.

Dit jaar speelt Jennifer Lopez mee in meerdere films en bereidt ze een wereldtournee voor met Enrique Iglesias. Ze maakt ook deel uit van de jury van de populaire talentenjacht "American idol". Bovendien heeft ze haar eigen kleding- en parfumlijn en leent ze haar gezicht aan de merken l'Oréal en Gillette.

Jennifer Lopez wordt in de lijst gevolgd door Oprah Winfrey, Justin Bieber, Rihanna en Lady Gaga.