Kinderen school Heverlee bedanken hulpverleners

De leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Heverlee die het busongeluk in Sierre overleefden, hebben samen met hun ouders een bedankbrief gestuurd naar de Zwitserse en Belgische ziekenhuizen waar ze werden opgevangen. De leerlingen volgen intussen allemaal terug les.

De ouders bedanken in hun brief de Zwitserse en Belgische hulpverleners. Bij de brief hebben de ouders en kinderen een klasfoto en een zelfgemaakt spandoek waarop in verschillende talen ‘dank u’ staat, gevoegd.

“Op de eerste schooldag na de Paasvakantie ontvingen we vanuit Zwitserland voor elk kind een foto en een knuffel ”, zegt Hanani Pieraar, de mama van een van de zwaargewonde kinderen. “Zo ontstond de gedachte om ook een foto terug te sturen naar Zwitserland en alle andere hulpverleners.”

Inmiddels volgen alle leerlingen terug les. “Dat verloopt in horten en stoten”, zegt de Leuvense deken Dirk De Gendt. “Sommige kinderen moeten af en toe naar het ziekenhuis voor een controle of bijkomende ingreep. Maar we zijn er vrij zeker van dat de leerlingen de eindtermen zullen halen.”

Bij het busongeval in het Zwitserse Sierre, nu 2 maanden geleden, stierven 22 kinderen en 6 volwassenen. De kinderen en begeleiders van ’t Stekske in Lommel en de Sint-Lambertusschool in Heverlee waren na een weekje skiklassen op weg van Zwitserland naar huis toen hun bus in een tunnel tegen een muur botste.

Drie gewonde kinderen verblijven nog steeds in het Gasthuisberg in Leuven. Het gaat om leerlingen van de school in Lommel.