Leerkrachten draaien voor één keer rollen om

Als leerkracht kan je je iedere dag aan grapjes verwachten van leerlingen, maar in een school in Massachusetts bewijzen leerkrachten dat dit ook omgekeerd kan. Terwijl de studenten argeloos voor de camera dingen aan het vertellen zijn, gooien de leerkrachten achter hen alle remmen los.

Het was geschiedenisleraar Mike Penney die met het idee op de proppen kwam om zijn leerlingen eens goed beet te nemen. Hij gebruikte het jaarlijkse "studentenfilmfestival" om zijn slag te slaan. Terwijl de studenten voor de camera nietsvermoedend antwoord geven op vragen als "wat is jouw favoriete les?" en "wie is jouw favoriete leerkracht", wanen de lesgevers achter hen zich op een dansvloer: de ene man al wat indrukwekkender en leniger dan de andere.

Achteraf bekeken is Penney in de wolken met de practical joke. Pas op de dag van het studentenfilmfestival kregen de leerlingen voor de eerste keer de beelden te zien. "Het was bijzonder moeilijk voor mij om niet in de lach te schieten bij het filmen, maar het eindresultaat mag zeker gezien worden."

Hij monteerde de beelden op het liedje "Wanna dance with somebody" van de recent overleden Whitney Houston en nadat de leerlingen de beelden hadden gezien, werden ze ook op YouTube geplaatst. Daar werden ze in een week tijd al meer dan 200.000 keer bekeken.
 

lees ook