Lijsttrekker Groen wil politiek in Ranst wakker schudden

In Ranst heeft oppositiepartij Groen haar belangrijkste kandidaten bekendgemaakt. De 55-jarige communicatie- en coördinatie-verantwoordelijke voor het Ecohuis, Luc Redig, zal de lijst trekken. De 60-jarige docent aan de Artesishogeschool, Dirk Van Nimwegen, wordt lijstduwer.

Beide kandidaten hebben alvast de nodige ervaring in de politiek. Van Nimwegen zit al achttien jaar in de gemeenteraad voor Groen, en is momenteel fractievoorzitter. Ook Redig zit voor Groen in de gemeenteraad. Van 1997 tot 2007 was hij bovendien kabinetschef bij schepen voor Leefmilieu Mieke Vogels en haar opvolger Erwin Pairon.

Beleidsplannen

Naast haar meest prominente kandidaten heeft Groen ook haar belangrijkste programmapunten voorgesteld. “Na zes jaar stilstand wil Groen een radicale switch naar een actief beleid dat inzet op concrete veranderingen ten bate van alle Ranstenaren”, zegt persverantwoordelijke Kurt De Belder. “Na zes jaar immobilisme is het tijd voor beweging.”

Meer concreet wil de lokale afdeling van Groen in Ranst werken aan een verkeersveilige gemeente, aan een duurzame gemeente, aan een sociale en solidaire gemeente, en aan een gemeente voor iedereen.

Een greep uit het aanbod van Groen

Groen wil verschillende ingrepen die de verkeersveiligheid in de dorpskernen aanpakken, en politieagenten die enkel werken rond verkeersveiligheid.

Ook wil Groen de milieusubsidies herschikken. “Als we moeten kiezen, dan vervangen we de premie voor zonnepanelen door premies voor isolatie en voor een energiescan”, zegt de partij. “Bovendien moet zuinig omspringen met afval en water financieel aantrekkelijk gemaakt worden.”

Voort wil de partij de oprichting van een Sociaal Huis waar inwoners terechtkunnen met al hun vragen rond welzijn, een uitbreiding van het culturele aanbod, en een betere dienstverlening aan de burger. “Het gemeentehuis moet open zijn op uren die passen voor de meeste inwoners, en er moet werk worden gemaakt van een volwaardig E-loket.”

lees ook