Lo-Reninge toch naar de stembus

Gemeenteraadslid Frank De Poortere stapt uit de partij Dynamisch en staat aan het roer van nieuwe partij Inspraak. Nadat eerder gedacht werd dat er zich geen oppositiepartij zou aandienen, krijgen de inwoners van Lo-Reninge dus wel een verkiezingsstrijd voorgeschoteld.
Burgemeester Morlion

Frank De Poortere is een van de drijvende krachten achter "Geen Streep door de Westhoek", een actiegroep die zich verzet tegen uitbreidingsplannen van de N8 tussen Ieper en Veurne.

Zelf zal hij Dynamisch, de lijst van burgemeester Lode Morlion, dus verlaten. Inspraak, zo heet de nieuwe lijst, waarmee hij in oktober naar de verkiezingen trekt. Op mogelijke kandidaten is het nog wachten. Wat wel vaststaat is dat het een "open lijst" wordt.

De inwoners van Lo-Reninge mogen zich in ieder geval opmaken om te gaan stemmen op 14 oktober. Of De Poortere iets kan veranderen aan de absolute meerderheid van zijn ex-partijgenoten is nog maar de vraag.

lees ook