Nachtbussen in Gent zullen blijven rijden

De laatavond- en nachtbussen in Gent zullen blijven rijden. Dat vertelde minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement. Vervoersmaatschappij De Lijn bereikte een akkoord met de stad Gent en een privépartner.

De Lijn moet besparen en had daarom beslist om het nachtnet in Gent te schrappen. Het werd volgens de vervoersmaatschappij te weinig gebruikt en was te duur.

Maar die beslissing botste op heel wat kritiek: van de stad Gent, maar ook van reizigersorganisatie TreinTramBus. In het Vlaams Parlement werd de beslissing onder vuur genomen door oppositiepartij Groen, maar ook door meerderheidspartijen SP.A en CD&V.

De laatste nachtbus zou normaal gezien rijden op donderdag 17 mei, een feestdag. Maar nu lijkt de nachtdienst dus gered te zijn. Wie de privépartner in het verhaal is, blijft voorlopig onduidelijk. Vrijdag zal De Lijn meer informatie geven op een persconferentie.