SAMEN strikt "topkandidaten" in De Haan

In De Haan heeft partij SAMEN al twee belangrijke namen prijsgegeven. Het gaat om Matti Delbarge, voorzitter van de Jeugdraad in De Haan, en Robin Chapman, voorzitter van de Scouts De Haan. De partij hoopt zo de "partij van de jeugd te worden".

Aangezien beide kandidaten een belangrijke rol spelen in het jeugdwerk, lijkt de partij zich daarmee te houden aan haar belofte om de jongerenpartij bij uitstek te worden voor de lokale verkiezingen. Vandaele, voorzitter van SAMEN en schepen van jeugd, bevestigt alvast de sterke inbreng van jongeren op zijn lijst.

“Verschillende jeugdbewegingen en de niet-georganiseerde jeugd zijn vertegenwoordigd in onze groep. Het zijn inhoudelijk sterke jongeren die een breed draagvlak hebben bij de jeugd in onze gemeente. Zij weten perfect wat er onder de jongeren leeft, en dat is onmisbaar om aan de toekomst te bouwen”, benadrukt hij.

Delbarge

De populaire voorzitter van de Jeugdraad en gewezen KSA-leider vindt het logisch dat hij voor SAMEN kiest. “Het klikt tussen mij en Wilfried Vandaele. Wij hebben samen al heel wat kunnen realiseren. Dat ik Vandaele en zijn mensen nu bijsta bij de komende verkiezingen is een logische stap.”

Bovendien kiest Delbarge ook voor SAMEN omdat de lijst mensen met een verschillende politieke en filosofische overtuiging verzamelt. “Ik ben geen echte partijpoliticus en de groep SAMEN brengt mensen van verschillende pluimage bij elkaar. Wel heeft iedereen in de groep hetzelfde doel voor ogen en wil de groep politiek bedrijven op een correcte manier in een open geest”, legt hij uit.

Wilfried Vandaele is alvast blij dat Delbarge voor SAMEN kiest. “Matti heeft de jeugdraad de voorbije jaren op een uitstekende wijze geleid en hij slaagde erin de verschillende jeugdbewegingen in een vriendschappelijke sfeer samen te brengen en samen te laten werken”, zegt hij.

Chapman

Chapman studeert geschiedenis aan de Universiteit van Gent, en wil van SAMEN de partij voor de jeugd maken. “De groep SAMEN leverde de voorbije zes jaar de schepen van jeugd, Wilfried Vandaele, en die heeft echt wel dingen gedaan voor de jeugd. Matti en ik, en nog heel wat andere jongeren, willen van SAMEN daarom de partij voor de jeugd maken”, vertelt hij.

lees ook