Stefaan Van Aken trekt Groen-lijst in Willebroek

Gemeenteraadslid Stefaan Van Aken is de lijsttrekker van Groen in Willebroek voor de gemeenteraads- verkiezingen van 14 oktober. Tatienne Smet wordt lijstduwer. Dat werd maandag beslist op de algemene ledenvergadering van Groen Willebroek.

Stefaan Van Aken wil met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen vooral inzetten op de kwaliteit van het leven in Willebroek. "We willen dat elke inwoner mee het uitzicht bepaalt van de straat, de wijk en de gemeente", zegt hij.

"Daarnaast moeten we er met een sociaal woonbeleid voor zorgen dat jongeren, minder bemiddelden en alleenstaanden ook hun woning kunnen kopen. En vanzelfsprekend moeten we mensen op alle mogelijke manieren helpen om energie te besparen. De gemeente geeft dan ook best zelf het goede voorbeeld", aldus Van Aken.

Tatienne Smet zal de lijst duwen voor Groen in Willebroek. Zij is middenstander en trekt de kaart van een versterking van het handelscentrum. "Willebroek moet wonen, winkelen en werken dringend dichter bij elkaar brengen", meent Smet. "Hier winkelen wordt dan een verademing, met goede fietsroutes tussen centrum en woonwijken en een doordacht parkeerbeleid."

De speerpunten en andere kandidaten van Groen Willebroek worden over een paar weken voorgesteld. Stefaan Van Aken is alvast enthousiast. "We trekken met een positieve ploeg naar de verkiezingen. We willen een frisse wind door de gemeente laten waaien. Hier heeft Willebroek nood aan", besluit hij.

lees ook