Tony Beerten trekt Nieuw Heusden-Zolder (NHZ)

Gemeenteraadslid voor Nieuw, vanaf nu Nieuw Heusden-Zolder of kortweg NHZ, Tony Beerten trekt de lijst en is zo kandidaat-burgemeester. Beerten gooit zijn ervaring in de strijd, want hij was eerder al burgemeester gedurende de legislatuur 2001-2006.
Ben Vandenbergh, Tony Beerten en voorzitter Rob Gijsen

“We hebben als bestuur beslist dat Tony opnieuw de spits mag drijven. Hij heeft bewezen een financieel heel bewust parcours te kunnen afleggen. Iets wat Heusden-Zolder hard kan gebruiken”, aldus NHZ-bestuurslid Ben Vandebergh.

Een terugkeer naar de meer basiskerntaken van een gemeente en de modernisering van het centrum, dat zijn programmapunten van NHZ. Maar het belangrijkste speerpunt van de "nieuwe" Nieuw-lijst NHZ is de financiële toestand van Heusden-Zolder.

“De financiën moeten weer gezond gemaakt worden om belastingverhogingen te vermijden. Als het even kan, willen we met NHZ de belastingen verlagen", zegt een ambitieuze Vandebergh.

Pluim verdiend

Naast Tony Beerten zullen ook de drie andere Nieuw-gemeenteraadsleden, Peter Tielens, Gökay Elkilic en Albert Palmers, kandidaat zijn op de NHZ-lijst. Ook enkele bestuursleden waaronder Ben Vandenbergh zullen deelnemen aan de verkiezingen.

Een prognose maken, vindt Vandenbergh moeilijk. “We denken dat de huidige bestuursploeg minder stemmen zal halen. De N-VA zal door de nationale sfeer allicht groeien, hopelijk pikken wij ook een graantje mee van de electorale verschuivingen. We hebben wel een pluim verdiend.”

lees ook