Vlaamse "Fawlty Towers" tijdens Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten gaat de Nederlandstalige theaterbewerking van "Fawlty Towers" in première. De hoofdrollen in de bewerking van de Britse komische reeks worden vertolkt door Jeroen Maes, Gerdy Swennen, Marc Lauwrys en Tina Maerevoet.

Na Duitsland is België pas het tweede land waar een anderstalige versie van de populaire reeks van John Cleese in première gaat op het toneel. In Groot-Brittannië en Australië staat "Fawlty Towers" vaak op het programma. De reeks speelt zich af in hotel Fawlty Towers in het kuststadje Torquay aan de Britse Rivièra.

Jeroen Maes ("Het witte paard") speelt Basil Fawlty, Gerdy Swennen ("Thuis") is zijn vrouw Sybil. De Spaanse ober Manuel wordt vertolkt door Marc Lauwrys ("Code 37") en Tina Maerevoet ("Thuis") speelt het kamermeisje Polly.

De voorstelling wordt vanaf maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli gespeeld.

Meest gelezen