Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeval E313

Op de E313 is in de richting van Antwerpen, aan de afrit Geel-West, een ongeval gebeurd met drie vrachtwagens en een personenauto. Daarbij is één dode gevallen. De rijbaan was een tijdlang volledig versperd en er staat een lange file.

Het ongeval gebeurde rond 12 uur. Een vrachtwagen reed met hoge snelheid in op een file die er stond wegens wegwerkzaamheden. De chauffeur van de truck zat gekneld in zijn cabine en is overleden. Het gaat om een 45-jarige Nederlander.

De klap was bijzonder hevig. De vrachtwagen reed achteraan tegen een andere vrachtwagen. Die botste door de klap op een personenauto daarvoor, die dan tegen een derde vrachtwagen werd geduwd. De andere bestuurders kwamen er vanaf met lichte verwondingen.

Door het ongeval ontstond een lange file die tot 14 kilometer ver reikte. In de andere richting stond een kijkfile. Bestuurders die naar Hasselt moeten, krijgen de raad om te rijden via Brussel.