VRT-medewerkers betrokken bij incident in Bakoe

Afgelopen nacht zijn 2 leden van het reportageteam van de VRT-delegatie op het Eurovisiesongfestival in Bakoe, Azerbeidzjan, aangevallen door een taxichauffeur na onenigheid over de prijs van een rit. Eén medewerker hield er een gebroken kaak aan over en keert vandaag terug naar België.
De Crystal Hall in Bakoe, waar het Songfestival plaatsvindt.

Hij wordt vervangen door een collega die vandaag naar Bakoe vertrekt. Het drietal werkt in Bakoe aan de 2 Songfestivalspecials die Eén volgende week op dinsdag- en donderdagavond zal uitzenden. Het incident gebeurde in de nabije omgeving van het hotel waar de Belgische delegatie verblijft.

De VRT benadrukt dat de delegatie na het incident bijzonder goed opgevangen is door de organisatoren van de European Broadcasting Union, het plaatselijke organisatiecomité van omroep Ictimai TV en de politie.

De VRT gaat er ook van uit dat dit een lokaal incident is dat in eender welke grootstad kan gebeuren en dat niet in het licht van de politieke discussie rond Azerbeidzjan moet worden gezien.

De Belgische kandidate Iris en haar 3 backing vocals zijn op geen enkel moment bij het taxi-incident betrokken geweest.