“3.500 huishoudens bezocht in anderhalf jaar tijd”

PRO Moorslede, een samensmelting van de SP.A en onafhankelijken, heeft het voorbije anderhalf jaar 3.500 huisbezoeken afgelegd. Met de huisbezoeken wilde de partij te weten komen wat de inwoners bezighoudt. Nu de huisbezoeken zijn afgerond, is het tijd voor de campagne.

“We wilden weten wat er in de gemeente leeft”, zegt OCMW-raadslid Dirk Foulon (PRO). "Met de grote en kleine problemen die de mensen ons toevertrouwden, zijn we naar het schepencollege gestapt. Soms lukte het ons om iets te veranderen. Maar ook als het niet lukte, konden we de inwoners ten minste een antwoord geven.”

De partij benadrukt dat het niet om een campagne ging. “We wilden voeling krijgen met de inwoners. Nu we de bezoeken hebben afgerond, kan de campagne pas van start gaan”, zegt Foulon.

De partij had aanvankelijk 4.500 huisbezoeken op stapel staan, maar aan dat aantal zijn ze niet geraakt. “Om de huisbezoeken af te leggen hebben we de leden van PRO gemobiliseerd. We hebben onze tijd genomen om de bezoeken af te werken en hebben ons niet laten opjagen.”

“Vooral veiligheid is een thema dat terugkeert tijdens de gesprekken”, zegt Foulon. “Maar ook parkeergelegenheid en het onderhoud van wegen en fietspaden.”

lees ook