Bart Peeters onderbreekt sabbat voor Dranouter

Bart Peeters is een van de nieuwe namen op de affiche van Dranouter. Opvallend want Peeters heeft een sabbatperiode ingelast. Peeters noemt het "geen comeback", maar hij heeft naar eigen zeggen "gewoon veel goesting".

Peeters speelt op zaterdag 4 augustus. Hij zal een "best of" van al zijn hits van de afgelopen 10 jaar brengen, en enkele verrassingsacts of -nummers.

"Het is geen comeback, daar zijn we nog lang niet klaar voor. Wij waren eerst verbaasd toen Dranouter ons vroeg, maar alle betrokkenen leven nog, dus in principe kon het. Dranouter heeft veel gedaan voor ons, ook in het prille begin. Wij doen dus graag iets terug: ééndagsvlieg spelen zonder dat het past in een groter plan, gewoon wegens goesting. Mensen gaan zeggen: zie je wel, hij kan het niet laten. Ze hebben gelijk...”, staat op de site van Dranouter te lezen.

Nog andere namen

Naast Bart Peeters zijn er nog enkele andere namen toegevoegd: Guido Belcanto, Levellers, Kapitein Winokio en The Crooked Fiddle Band. Eerder werden al de namen Absynthe Minded en Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band bekendgemaakt.

Het festival vindt plaats van 3 tot 5 augustus.