Dode bij een brand in OCMW-gebouw in Zemst

Bij een brand in een appartementsgebouw van het OCMW van Zemst is een dode gevallen. De brandweer had een oproep binnengekregen rond 4 uur vannacht en had de brand snel onder controle.

"Vanochtend iets voor 4 uur zijn we opgeroepen voor rookontwikkeling in een gebouw in Zemst. Bij aankomst hebben we snel iemand gevonden op de gelijkvloerse verdieping, spijtig genoeg overleden", zegt Jo Verswijvel van de brandweer van Vilvoorde.

"Het was geen grote brand, wel een brand met heel wat rookontwikkeling in een gebouw van het OCMW dat gebruikt wordt voor noodopvang. We hebben heel het gebouw afgespeurd, het vuur was heel snel onder controle en er zijn geen andere bewoners aangetroffen."

Het slachtoffer is een 40-jarige man. Hij heeft zware brandwonden, waaruit de brandweer afleidt dat hij dicht bij de brandhaard gestaan moet hebben. De andere bewoners van het appartementsgebouw werden geëvacueerd. Niemand onder hen is gewond geraakt.

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de brand te onderzoeken. Er zijn geen sporen van crimineel opzet teruggevonden. Mogelijk is de brand ontstaan door een slecht gedoofde sigaret.