Iris zingt liedjes van favoriete landen voor pers

Iris heeft in Bakoe haar tweede repetitie voor de eerste halve finale van het Songfestival afgewerkt. Er is vooral gefocust op nieuwe camerastandpunten. Ze toonde al de sandalen die ze dinsdag zal dragen, maar haar outfit blijft voorlopig geheim.

Tijdens de tweede repetitie droeg Iris een witte oufit, maar die zal ze dinsdag niet dragen tijdens de eerste halve finale. "Iris houdt van geheimen", vertelt persverantwoordelijke Hanne Laureys aan deredactie.be. "Daarom houden we het kleedje voorlopig nog achter de hand." De sandalen die ze dinsdag zal dragen, had Iris nu wel al aan. Het zijn paarse, hoge glittersandalen van ontwerper Jimmy Choo (ook te zien in het filmpje onderaan).

Ook de tweede repetitie van Iris is vlot verlopen. Volgens Eurosong.be zong Iris op een bepaald moment iets minder toonvast. "Het blijft een repetitie", benadrukt Laureys. "Vandaag heeft Iris zich vooral gefocust op de nieuwe camerastandpunten. Over haar vocale kwaliteiten maken we ons absoluut geen zorgen. Ze heeft zich al voldoende bewezen."

Dat deed Iris trouwens ook tijdens de persconferentie achteraf. Toen haar gevraagd werd wie haar favorieten waren, zong ze fragmentjes uit de inzendingen van Rusland, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Ierland. Iris vindt het trouwens leuk om te verbroederen met de artiesten uit de andere landen. "We zijn allemaal 1 grote familie, ik steun eigenlijk elk land."

Haar favoriete Belgische Songfestivalnummer is "Je t'adore" van Kate Ryan. "Ik heb nooit begrepen waarom dat nummer de finale niet gehaald heeft", zei ze.

De generale repetitie volgt maandag. Morgen komt Eva Daeleman in Bakoe aan en worden er nog opnames gemaakt voor de specials op Eén. Zaterdag is er een groot welkomsfeest voor alle landen en zondag gaat Iris naar een feestje van de Nederlandse delegatie.