SP.A en Groen slaan de handen in elkaar in Tremelo

SP.A en Groen trekken op 14 oktober in kartel naar de kiezers in Tremelo. De twee partijen willen intensief samenwerken maar benadrukken dat ze hun eigen identiteit zullen behouden. Een duurzaam en aangenaam Tremelo, dat willen de partijen.

“De grote uitdaging is om de dorpskernen, de woonwijken en de straten leefbaar en aantrekkelijk te maken of te houden”, vinden de partijen. Fietsvriendelijke wegen staan voor de partijen centraal. Daarom ijvert het kartel voor de nodige fietsinfrastructuur, extra oversteekplaatsen en de uitbouw van alternatieve trage wegen.

Naast een fietsvriendelijke gemeente nastreven wil het kartel ook de ecologische voetafdruk van de inwoners verkleinen. Het rekent daarop ook op het gemeentebestuur. “Het bestuur moet het goede voorbeeld geven door energievriendelijke investeringen in de eigen gebouwen.”

Ook het bloeiende Tremelose verenigingsleven willen de partijen verder ondersteunen. “We zijn overtuigd dat de Tremelonaars mee willen nadenken over en werken aan een progressief en positief project”, zeggen Groen-voorzitter Kris Torfs en SP.A-voorzitter Isabelle Van Passel.

lees ook