400 "Blockupy"-manifestanten opgepakt in Frankfurt

In Frankfurt hebben betogers voor de derde dag op rij geprobeerd om het financiële centrum van de stad lam te leggen. De politie was massaal aanwezig en pakte 400 mensen op. Onder hen enkele Belgen. Morgen is een grote betoging gepland, die wel toegelaten is. Daarop worden ruim 30.000 mensen verwacht.

Met de vierdaagse "blockupy"-actie willen de betogers protesteren tegen de financiële crisis en de zware besparingen die daarop zijn gevolgd in Europa. Dat doen ze in het Duitse Frankfurt, waar de hoofdzetel van de Europese centrale bank (ECB) gevestigd is.

De politie had de zones rond de ECB en de Deutsche Bank afgesloten voor de actievoerders. Een aantal banken namen zelf voorzorgsmaatregelen. De 250 meter hoge toren van de Commerzbank bleef nagenoeg leeg.

"De politie heeft het werk in onze plaats gedaan", zei Blockupy-woordvoerder Christoph Kleine. "Alles is verzegeld en de meeste bankbedienden zijn naar huis gestuurd."

Morgen is een grote betoging gepland, die wel is toegelaten. Daarvoor worden meer dan 30.000 mensen verwacht.