"Hij wil zijn zoals alle andere kinderen"

Toen sergeant Jeremy Cooney in december terugkeerde van een zeven maanden durende missie in Afghanistan, kreeg hij de verrassing van zijn leven. Zijn zesjarige zoon Michael die aan een hersenverlamming lijdt, kwam hem op eigen beweging toegelopen. En dat terwijl de dokters gezegd hadden dat hij nooit zou kunnen lopen. Het filmpje van Jeremy’s thuiskomst werd vorige week gepubliceerd op YouTube en blijkt nu wereldwijd te vertederen.

Toen Jeremy terugkeerde, wist hij helemaal niet dat zijn zoon kon lopen. Zijn echtgenote Melissa had aan vrienden en familieleden gevraagd geen foto’s op Facebook te publiceren, waaruit de vooruitgang van zijn zoon zou blijken. Iedereen had zich duidelijk aan deze afspraak gehouden.

Jeremy op NBC: "Ik kan het niet beschrijven. Het was een proces van jaren om hem beperkt te laten stappen dankzij operaties en een looprek. Dit is ongetwijfeld een van de gelukkigste momenten in mijn leven."

De ontmoeting vond plaats om 5.00u ’s ochtends, maar dat bleek geen probleem voor de jongen. Melissa: "Michael is helemaal een papa’s kindje. Hij is de hele tijd wakker gebleven."

Volgens zijn moeder wil Michael vooral onafhankelijk van anderen kunnen zijn: "Ik denk dat hij zo in elkaar zit. Hij wil zijn zoals alle anderen. Dat is zijn karakter, en niemand kan hem stoppen."

Dat de video nu pas op YouTube gepost werd, heeft vooral te maken met het feit dat Jeremy vond dat niet zijn thuiskomst -het centrale thema van de YouTubepagina "Welcome Home Blog"- maar wel Michael centraal moest staan: "Het belangrijkste is Michael en zijn willetje. Wanneer hij zijn gedachten op iets zet, dan gaat hij niet akkoord met minder. Ouders worden verondersteld hun kinderen te stimuleren. Met onze kinderen is het juist het tegenovergestelde. Michael inspireert ons op een dagelijkse basis. Hij is een one of a kind-kind."

Hier beneden kunt u het emotionele moment van Jeremy en zijn gezin nogmaals bekijken (intussen al meer dan 1,8 miljoen views):

lees ook