Agenten die peuter vonden in regenton, niet vervolgd

De zes agenten die in november vorig jaar een peuter vonden in een regenton in Herselt, worden niet vervolgd. Dat heeft het parket van Turnhout beslist. Er volgt wel nog een tuchtonderzoek.

De peuter was spoorloos nadat hij even aan de aandacht van de ouders was ontsnapt. De ouders sloegen alarm, maar pas 2 uur later vonden agenten de jongen terug in een regenton in de tuin. 

De agenten haalden de peuter niet meteen uit de ton omdat ze ervan uitgingen dat de jongen al dood was en ze wilden geen sporen uitwissen als het om een misdaad zou gaan. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het jongetje wel nog te leven, maar hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de ouders lieten de agenten op die manier veel kostbare tijd verloren gaan, ze dienden daarom een klacht in bij het Comité P.

Het parket heeft nu beslist dat de agenten niet worden vervolgd, maar er volgt wel nog een tuchtonderzoek. Het is de federale en niet de lokale politie die dat onderzoek zal voeren, om de neutraliteit te garanderen.