Gents stadsbestuur schaft babyzwemmen af

Het Gentse stadsbestuur heeft besloten om het babyzwemmen voor baby’s jonger dan 1 jaar af te schaffen. De stad volgt het advies van de Hoge Gezondheidsraad. Die heeft gewaarschuwd voor de gevaren van chloor voor jonge kinderen.

Tot nu toe kon je in Gent nog met baby’s van 6 maanden lessen watergewenning volgen. Maar die leeftijdgrens trekt het stadsbestuur op.

“We doen het met onmiddellijke ingang”, zegt schepen van Sport Christophe Peeters. “We volgen niet alleen het advies van de raad, maar hebben ook informatie ingewonnen bij professoren van het Gentse universitair ziekenhuis.”

Experten van de Hoge Gezondheidsraad waarschuwden enkele maanden geleden voor een mogelijk schadelijk toxisch effect van chloor. De raad adviseert dat kinderen jonger dan 1 jaar met specifieke gevoeligheden of die longaandoeningen of huidaandoeningen hebben, beter niet naar een zwembad met chloor gaan.