Paul Greengrass maakt film over Messi en co

De Britse regisseur Paul Greengrass werkt aan een film over de Spaanse voetbalploeg FC Barcelona. Dat heeft distributeur FilmNation Entertainment bekendgemaakt in Cannes.

Paul Greengrass is bekend van de actiefilms "The Bourne supremacy" en "The Bourne ultimatum" en "United 93", een film over een van de noodlottige vluchten op 11 september 2001.

Zijn nieuwe film "Barca" wordt een cinematografisch portret van de succesvolle voetbalclub FC Barcelona. "Ik wil het bijzondere verhaal vertellen van de club FC Barcelona en van de geweldige prestaties die de ploeg onder Pep Guardiola heeft bereikt.", aldus Paul Greengrass.

De Britse cineast is onder de indruk van het voetbal dat de Catalaanse club de voorbije jaren heeft geserveerd. "Ze hebben de wereld een uitzonderlijke kijkje op sportperfectie gegeven", klinkt het. Wanneer de documentaire uitkomt, is niet bekend.