Russische "oma's" bakken koekjes in Bakoe

De Russische inzending Boeranovskije Baboesjki heeft vandaag in Bakoe een tweede keer gerepeteerd voor de eerste halve finale van het Songfestival. De zes "oma's" kunnen op veel belangstelling van de pers rekenen. Gisteren hadden ze koekjes gebakken voor de journalisten.

In hun act staat een Russische traditionele oven centraal waarin koekjes "gebakken" worden tijdens hun performance. Vandaar ook de echte koekjes na de persconferentie.

Het Eurosongcircus lijkt aan de oude dames voorbij te gaan. Van de Euro-club, waar morgen het officiële openingsfeest plaatsvindt, hadden ze nog niet gehoord. "Ze lijken op mijn grootmoeder", zegt de Russische persverantwoordelijke Ekatarina Orlova. "Ik werk graag met hen, ze doen niet moeilijk, vragen niets, hebben niets nodig. Ik denk dat veel andere persverantwoordelijken jaloers zijn op mij." De 8 leden van de groep zijn in Bakoe, ook al mogen er slechts 6 dames het podium op.

"Winnen is voor ons niet het belangrijkste", klonk het  op de persconferentie. "Voor ons is deelnemen belangrijker." Boeranovskije Baboesjki zit, net als Iris, dinsdag in de eerste halve finale. Hun nummer heet "Party for everybody". Ze zingen in het Udmurt en in het Engels.