SP.A wil terug naar "Uw Kortrijk"

De "aankondigings-politiek" van De Clerck, is volgens SP.A-voorzitter Axel Weydts nefast voor de Kortrijkzaan. Met de campagne "uw Kortrijk" willen de socialisten hun kans grijpen en een "historische stembusgang" in de hand werken.

SP.A Kortrijk lanceert binnenkort haar campagne "Uw Kortrijk", om zo te weten te komen wat er echt leeft bij de Kortrijkzaan. "Terug meer oog voor de inwoner en minder voor grote projecten, dat is het uitgangspunt", zegt voorzitter Axel Weydts.

Met jonge kandidaten zoals Tine Soens (24) en Dieter Bels (28) wil SP.A de verjonging inzetten. Voorzitter Weydts telt zelf 30 lentes en hoopt met de twintigers Kortrijk meer dynamiek te geven.

"Het megalomane bestuur moet eens inzien dat het zo niet verder kan. En dat beseft de inwoner ook", zegt Weydts. Philippe De Coene (grote foto) is terug lijsttrekker, met zijn ervaring moet hij de jonge garde naar de verkiezingen leiden.

In 2006 vormde SP.A na de stemmentelling de Progressieve fractie met Groen. De grootste oppositiepartij, met acht zetels, valt uiteen in de aanloop naar 14 oktober. "En wij betreuren dat", zegt Weydts. "Maar desondanks mikken we op zeven zetels", klinkt het ambitieus.

Deze verkiezingen zouden wel eens historisch kunnen worden. CD&V is al sinds mensenheugenis aan de macht in Kortrijk. "Nu de N-VA apart naar de kiezer trekt, opent dat zeker perspectieven voor andere partijen", weet Weydts.

lees ook