Vier auto's uitgebrand in Puurs

In Puurs zijn afgelopen nacht op twee verschillende plaatsen vier auto’s gedeeltelijk of helemaal uitgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen. Het parket vermoedt dat er opzet in het spel is.

Drie auto’s die aan de parking van het station stonden, zijn beschadigd. Eén daarvan is helemaal uitgebrand, de twee andere zijn zwaar beschadigd. Een vierde auto werd helemaal uitgebrand teruggevonden op de Hondsmarkt.

Omdat er op twee verschillende plaatsen auto’s beschadigd zijn, vermoedt het parket dat de wagens opzettelijk in brand zijn gestoken. Branddeskundigen onderzoeken de wrakken. Van de mogelijke daders is nog geen spoor.

Het parket neemt brandstichting ernstig. “Er staan zware gevangenisstraffen op dergelijke feiten”, zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. “Want er is natuurlijk altijd het gevaar dat de brand overslaat en dat er menselijke slachtoffers vallen.”