Werchter Boutique met Metallica uitverkocht

Het festival Werchter Boutique op maandag 28 mei in het Festivalpark in Werchter is helemaal uitverkocht. Alle 52.000 tickets zijn de deur uit, meldt organisator Live Nation.

Het eendaagse festival staat dit jaar in het teken van de zware gitaren. Metallica is de grootste naam op de affiche van de editie 2012. Andere bands op het programma zijn de Amerikaanse bands Mastodon en Soundgarden, de Belgische metaltrots Channel Zero, het Franse Gojira en Ghost uit Zweden.

De vorige hoofdacts op Werchter Boutique waren Madonna en Prince. Metallica zal zijn doorbraakalbum "Metallica" uit 1991 volledig spelen op maandag 28 mei. De groep van James Hetfield en Lars Ulrich zal ook andere bekende songs uit het verleden brengen.

Werchter Boutique is het eerste van drie events op de festivalweide in Werchter. Op zaterdag 23 juni treden onder anderen De Kreuners en Lenny Kravitz op op TW Classic. Het grootste festival van Vlaanderen, Rock Werchter, vindt een week later plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli.