"De rouille et d'os" beste opener voor Audiard

"De rouille et d'os", de nieuwe film van Jacques Audiard met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard in de hoofdrol, heeft op zijn eerste dag in de Franse bioscoop zo'n 163.000 mensen gelokt. Het is de beste opening ooit in Frankrijk voor een film van Audiard.

"De rouille et d'os" is sinds 17 mei in de Franse cinemazalen te zien. Op die dag pronkten Schoenaerts en Cotillard ook op de rode loper in Cannes. "De rouille et d'os" werd op het prestigieuze filmfestival op gemengde gevoelens onthaald, maar dat lijkt het Franse publiek niet te deren.

Voor de Franse regisseur Audiard is "De rouille et d'os" alvast zijn beste opener. In 2009 lokte zijn "Un prophète" zo'n 57.000 kijklustigen, in 2005 moest hij het met de helft stellen voor zijn "De battre mon coeur s'est arreté".

In België heeft "De ruille et d'os" op zijn openingsdag 6.000 mensen aan de kassa's overtuigd. Geschat wordt dat de film uiteindelijk 200.000 bioscoopgangers zal lokken. Wat niet slecht is voor een Franse film in ons land. "De rouille et d'os" gaat over de relatie tussen een buitenwipper van een nachtclub en een vrouwelijke orka-trainer.