"Het regent mannen! Wie gelooft dat nu?"

Dertig jaar geleden, in 1982, durfde een toen onbekend duo het aan om een nummer met als titel "It’s raining men" in te zingen, terwijl andere diva’s voor hen het lied geweigerd hadden op te nemen in hun repertoire. Maar The Weather Girls, bestaande uit de corpulente dames Martha Wash en Izora Armstead, scoorden een wereldhit die zelfs nu nog op geen enkel trouwfeest of gouden jubileum mag ontbreken. Wash -Armstead overleed in 2004- werd onlangs dan ook in New York City in de bloemetjes gezet, inclusief de aanwezigheid van de nodige blote mannelijke bovenlijven.
The Weather Girls tijdens een optreden in Berlijn in 2000

"Ik dacht dat niemand dit lied zou kopen. Want niemand gelooft dit toch", herinnert Wash zich in Huffington Post. Het lied, dat al in 1979 geschreven werd, werd geweigerd door onder meer Diana Ross, Donna Summer en Cher. En dat had wellicht ook te maken met de ietwat dubbelzinnige tekst: "Let myself get absolutely soaking wet". Maar de combinatie van de dames met een kilootje meer en de perfecte mannenlijven in de begeleidende videoclip deden het nummer op één terechtkomen in de Amerikaanse Disco Chart.

Uiteindelijk groeide het nummer boven zichzelf uit en werd het een heuse feestklassieker, niet in het minst door het grote succes bij homo’s. Wash (zie kleine foto): "De homogemeenschap heeft het lied onmiddellijk aanvaard als ware het hun lijflied. Toch is het nummer eigenlijk een klassieker geworden voor zowel grootouders, ouders, de kinderen als de kleinkinderen. Iedereen kan het meezingen. Dat maakt het lied zo tijdloos. Je kan het op welk feest dan ook horen, soms tot meerdere keren toe op hetzelfde feest."

Op de website Edge Boston voegde ze eraan toe: "Ik heb altijd volgehouden dat disco nooit gestorven is. Het is alleen maar geëvolueerd in wat men nu dansmuziek noemt."

"It’s raining men" werd in 2001 succesvol gecoverd door ex-Spice Girl Geri Halliwell. Het nummer stond op de soundtrack van "Bridget Jones’s Diary". Of zoals Wash het uitdrukte: "Het is nooit gestopt met het regenen van mannen."

Mocht u de laatste decennia in een andere dimensie geleefd hebben:

lees ook