Bomaanslag op militair kamp in Syrië eist 9 levens

In Deir Ezzor in Syrië heeft een bomaanslag het leven gekost aan minstens 9 mensen. Meer dan 100 anderen raakten gewond. Volgens de Syrische staatsmedia liet een zelfmoordterrorist een auto ontploffen aan een militair kamp en zou de terrorist maar liefst 500 kilo explosieven hebben gebruikt.

Sinds het staakt-het-vuren van 12 april zijn er in Syrië al duizend doden gevallen. Volgens sommige bronnen zou Al Qaeda actief zijn in het land.

De aanslag van vandaag was gericht op een militair kamp in de wijk Massaken Ghazi Ayyach. De staatstelevisie meldde dat een kamikaze met een bomauto de wijk inreed. "De woongebouwen, en openbare en private installaties hebben enorme schade geleden", luidde het.

De waarnemers van de Verenigde Naties hebben de plaats van de aanslag intussen al bezocht. Er is ook enorm veel materiële schade.