Het Steen heropend als educatief kinderparadijs

Het Steen, de beroemde burcht aan de Antwerpse Schelde, is omgebouwd tot "HETSTEEN der wijzen" door jeugdtheater HETPALEIS. Vroeger huisde het scheepvaartmuseum in de burcht, maar die collectie werd ondergebracht in het MAS.

Toen Het Steen leegstond, was ook productiehuis Studio100 geïnteresseerd om het in gebruik te nemen, maar uiteindelijk koos de stad voor jeugdtheater HETPALEIS.

Een eerste pilootproject draait volledig rond het thema water. De burcht blijf tegelijkertijd ook toegankelijk voor 'gewone' toeristen. Een groot deel van het gebouw wordt een "vragenhuis" voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op een speelse, interactieve manier kunnen ze er bijleren over de economische, ecologische en dagdagelijkse rol van water.

Er is plaats voor ateliers, lezingen, filmavonden en heuse "waterconferenties" waarbij kinderen een week op kamp kunnen komen tijdens de schoolvakanties.

Het was stadsdichter Bernard Dewulf die HETSTEEN der wijzen mocht openen, ook verschillende artiesten kwamen optreden om de eerste dag feestelijk in te zetten.