Humperdinck in jeans en met T-shirt op het podium

In Bakoe hebben vandaag de Grote 5 (de grootste sponsors) gerepeteerd voor het Songfestival. In de Crystal Hall waren alle ogen gericht op Engelbert Humperdinck. Hij bracht balletdansers en een gitarist mee voor zijn ingetogen nummer "Love will set you free". Humperdinck verscheen niet in maatpak en "alle noten zaten nog niet op hun plaats".

Het Verenigd Koninkrijk stuurt met Humperdinck een bekende internationale artiest naar het Songfestival. "The Hump" is bekend van "Last waltz" en "Release me" en probeert het ook in Bakoe met een rustig nummer. Het was zijn eerste repetitie en de pers was massaal aanwezig.

Humperdinck (76) liet nog niet in zijn kaarten kijken voor zijn kledingkeuze. The Hump, die normaal altijd strak in het pak optreedt, verscheen in jeans en met T-shirt op het podium. Het nummer werd opgeluisterd door een mannelijke en vrouwelijke balletdanser. Op de achtergrond speelde gitarist James Bryan, die eerder al meewerkte aan "You're beautiful" van James Blunt.

Luc Sermeus van Eurosong.be merkte tijdens de eerste repetitie wel op dat Humperdinck nog niet alle noten op de juiste plaats zitten had: "Om niet te zeggen dat hij naast de toon zingt." Morgen repeteert Humperdinck opnieuw. Het Verenigd Koninkrijk is rechtstreeks geplaatst en treedt pas in de finale van 26 mei aan.