Jong N-VA Westhoek wil veilige fietspaden

Jong N-VA houdt in aanloop naar de gemeente- en provincieraads- verkiezingen van oktober een fietsactie. De jongeren willen veilige fietspaden van en naar Poperinge. Daarvoor houden ze "de ronde van de Westhoek".

De jongeren van de N-VA zijn blij dat de stad Poperinge een inhaalbeweging gemaakt heeft op het vlak van het aanleggen van veilige fietspaden. Maar een aantal fietspaden die wel voorzien waren in de beleidsplannen, zijn nog niet aangelegd.

Jong N-VA dringt erop aan dat deze fietspaden zo snel mogelijk aangelegd worden. Daarbij denken ze aan het fietspad naar Woesten en de renovatie van het fietspad tussen Poperinge en Watou.

In de volgende legislatuur moet er ook een veilige fietsverbinding komen van Poperinge naar Westouter en op de Ouderdomseweg, zegt jong N-VA. Om hun eisen kracht bij te zetten, hielden de jongeren een fietstocht langs deze wegen.

"We zijn alvast hoopvol dat onze boodschap bij de beleidsmakers aankomt", zegt Ben Glorieux van jong N-VA, die kandidaat is op de provincielijst.

lees ook