N-VA Overpelt wil andere politieke cultuur

De N-VA Overpelt verwijt de bestuursploeg een lakse houding en weinig transparantie. Daar wil de N-VA een andere politieke cultuur tegenover zetten. De lokale N-VA is niet te spreken over het dossier van de sportterreinen, maar daarover is het bestuur transparanter dan de N-VA laat uitschijnen.

De N-VA presenteert zich in de Limburgse gemeente Overpelt als alternatief voor CD&V. "Daadkracht vanuit een duidelijke visie op de toekomst ontbreekt", zegt Corrie Gielen, lijsttrekker van de N-VA in Overpelt.

Bestuurslid Bart Schepens maakt dat concreet. "De  plannen voor de sportterreinen die voorzien zijn aan de Kadijk zijn niet doorsproken met de betrokken partijen en de omwonenden. Een sportbeleidsplan ontbreekt."

Dat is vreemd, want het sportbeleidsplan 2008 - 2013 van de gemeente Overpelt is vrij te raadplegen op de website van de gemeente. Dat is alvast een voorbeeld van het transparante beleid waar de N-VA om vraagt.

lees ook