Sean Penn zamelt 1,3 miljoen in voor Haïti

De veiling die de Amerikaanse acteur Sean Penn heeft organiseerd ten voordele van het straatarme Haïti, heeft ruim 1,3 miljoen euro in het laatje gebracht. De veiling vond plaats in Cannes. Voor twee vip-plaatsen op een U2-concert en een gitaar van Bono werd 200.000 euro betaald.

Voor de veiling daagde heel wat bekend volk op. Modeontwerper Giorgio Armani was gastheer, Lyle Lovett trad op. Naast acteurs Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Ewan McGregor en Diane Kruger waren ook het model Eva Herzigova en producent Harvey Weinstein aanwezig.

Meest begeerde objecten op de veiling waren twee vip-plaatsen voor een U2-concert en een gitaar van Bono. De concerttickets en de gitaar brachten 200.000 euro op. Drie mensen telden ook elk 100.000 euro neer voor een driedaagse trip naar Haïti in het gezelschap van Sean Penn.

Haïti werd in 2010 getroffen door een zware aardbeving. De media brachten toen uitgebreid verslag, maar sindsdien is het erg stil rond Haïti. Penn gaf dan ook een sneer naar de pers. Michel Martelly, president van Haïti, had ook een videoboodschap: "Voor de aardbeving gaf niemand om Haïti. Geef ons een (geld)injectie die we nog nooit hebben gehad."