The Black Eyed Peas en George Clinton raken het eens

The Black Eyed Peas en de Amerikaanse funklegende George Clinton zijn buiten de rechtszaal tot een overeenkomst gekomen. Clinton was naar de rechter gestapt. Hij beschuldigde de populaire hiphopband van plagiaat. Clinton herkende in remixen van The Black Eyed Peas-hit "Shut up" elementen van zijn "(Not just) knee deep" uit 1979.

Clinton beweerde nooit toestemming te hebben gegeven aan The Black Eyed Peas. Nu zijn de twee tot een overeenkomst gekomen. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat The Black Eyed Peas beschuldigd worden van plagiaat. In 2010 werd de groep twee keer voor de rechter gesleept.

De Texaanse tekstschrijver Bryan Pringle beweerde dat zijn nummer "Take a dive" (1998) zou zijn bewerkt in het nummer "I gotta feeling", waarmee The Black Eyed Peas in 2009 hoog in de hitlijsten prijkte. Ook de band Phoenix claimde dat de hit "Boom boom pow" geïnspireerd was op zijn nummer "Boom dynamite".