Voormalige drummer van Crowded House overleden

De voormalige drummer van Crowded House, Peter Jones, is overleden. "We zijn in de rouw door de dood van Jones", staat op de site van de Australische band te lezen. Volgens de Australische pers leed Jones aan hersenkanker.

De Brit Jones sloot zich in 1994 aan bij Crowded House. Hij volgde drummer Paul Hester op die de band verliet. Hester pleegde in 2005 zelfmoord. Hij kampte lange tijd met een depressie.

Jones speelde tot 1997 bij Crowded House. Toen splitte de band. Vijf jaar geleden kwam de band opnieuw bij elkaar. Mark Sherrod vervangt sindsdien Jones aan het drumstel.

"We zullen hem herinneren als een warme, grappige en talentvolle man die een volwaardig lid was van Crowded House", laten de overige bandleden weten. Crowded House had hits met "Don't dream it's over" (1987) en "Four seasons in one day" (1992).