"Gastland Azerbeidzjan komt sterk voor de dag"

De rechtstreeks geplaatste finalisten (Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Azerbeidzjan) hebben voor de tweede keer gerepeteerd. Gastland Azerbeidzjan heeft alvast indruk gemaakt. Zangeres Sabina Babayeva valt niet alleen op met haar van kleuren veranderende jurk, ook haar stem blijkt ijzersterk.

Babayeva zingt "When the music dies" in een witte jurk met glinsters en veren. Door de belichting verandert de jurk echter in een regenboog. "Het is heel apart", zegt Eva Daeleman, die voor MNM en Eén in Bakoe zit. Zij vergelijkt de jurk met een "zeemeerminjurk". Ook haar stem valt op. "Ze zingt heel laag", vertelt Daeleman.

Raf Van Bedts van Eurosong.be voorspelt dat Azerbeidzjan hoog zal eindigen. "De zangeres is FANTASTISCH. De act is met de belichting sterk."

Humperdinck? Humperdinck, wie?

Engelbert Humperdinck repeteerde voor het Verenigd Koninkrijk ook een tweede keer. Hij ruilde zijn jeans en T-shirt voor een zwarte broek en hemd.

Maar de noten zaten opnieuw niet goed. "Hij sukkelde op het einde, maar op zijn persconferentie vandaag verzekerde hij dat het in de finale in orde zal zijn", zegt Van Bedts.

Tijdens die persconferentie ging het er heel luchtig aan toen. Een jonge Zweedse journaliste bleek de man achter "Release me" niet te kennen. "Geeft niet, meisje, ik heb alleen maar 150 miljoen platen verkocht", grapte de 76-jarige zanger en de toon was gezet.

"Love is blind" met blinddoek

Opvallende kandidaat vandaag was ook Donny Montell. Hij staat in de tweede halve finale en repeteerde een tweede keer. De 24-jarige zanger brengt "Love is blind" en zet zijn nummer ook kracht bij door geblinddoekt op het podium te verschijnen. Wanneer het nummer wat uptempo gaat, gooit hij wel zijn blinddoek weg. Anders kan hij helemaal de camera's niet volgen.

Frankrijk wilde zich tijdens de tweede repetitie herpakken. Zangeres Anggun kreeg kritiek na de eerste repetitie die door heel wat mensen met hun mobieltjes werd gefilmd.

Deze keer was de choreografie bij het uptemponummer "Echo (you and I) beter. Anggun krijgt op het podium versterking van drie turners (met ontbloot bovenlijf en in lange witte broek). De turners moeten zich ook bezighouden met de grijze sleep die de zangeres draagt.