"Griekse schuld opvolgen en desnoods ingrijpen"

Europa zal de Griekse schuld op termijn opnieuw moeten bekijken en desnoods verlichten. Dat heeft ex-premier Yves Leterme gezegd in "De zevende dag". Als Europa wil dat Griekenland in de eurozone blijft, is zo'n schuldherschikking onafwendbaar, stelde hij.

Yves Leterme is momenteel adjunct-directeur-generaal van de OESO. Volgens Leterme is een schuldherschikking voor Griekenland op termijn onafwendbaar als Europa het land in de eurozone wil houden.

"Wie a zegt moet b zeggen. Als Griekenland in de eurozone blijft, dan betekent dat dat het probleem van de schuld en de budgettaire toestand helemaal opgevolgd moet worden en er desnoods nieuwe maatregelen genomen moeten worden", zei Leterme in "De zevende dag".

Maar volgens de ex-premier moeten er tegelijk structurele hervormingen komen in Griekenland, en ook ook preventief in anderen landen, om ervoor te zorgen dat de Europese economie wereldwijd weer competitief is.