"Ik heb mijn idee van perfectie bijgeschaafd"

Als Susan Storm, een van de "Fantastic Four", werd ze wereldberoemd. Maar het waren vooral haar aanwezigheden op rode loper-evenementen die haar beroemd hielden. Toch werd ook de mooie Jessica Alba ouder, trouwde ze in 2008 en kreeg ze twee kinderen, Honor (bijna 4) en Haven (9 maanden). En dus werden de prioriteiten bijgesteld: de stoere sexy chick is een mama geworden.

Op de nu 31-jarige Alba kleeft al vanaf 2000 de term "sexy", toen ze bekend werd door haar rol als een in zwarte leder getooide super-soldate in de tv-serie "Dark Angel". Juist deze doorbraakrol stuurde haar verdere carrière in een bepaalde richting. "Ik was toen 19. Iedereen vormde een uitgesproken mening over mij op basis van de manier waarop ik in die serie voorgesteld werd. Ik werd verondersteld sexy te zijn, het stoere actiemeisje. Men verwachtte dat van mij. Dat beeld werd een vaststaand iets en dat maakte me ongemakkelijk. Terwijl ik eigenlijk stijlvol en elegant wilde zijn", aldus Alba in het tijdschrift Marie Claire.

"Er zijn vrouwen die zich voor mannen kleden. Ik kleed me voor mezelf. Het heeft wel even geduurd vooraleer ik dat volledig besefte. Door moeder te zijn en volwassen te worden ben ik er geraakt. De keuze gaat tussen een reactie als "Wat heeft ze nu weer aan?" en niemand die merkt wat ik draag. Ik wil geen statement meer maken, maar liever een goed gesprek hebben."

In een blog voor de entertainmentwebsite iVillage verduidelijkte ze zich als volgt: "Een moeder worden maakte me beslist zelfverzekerder dan ik ooit daarvoor geweest ben. Ook al heb ik nog niet mijn gewicht terug van voor de geboorte van Honor en al kan ik mijn jeans nog niet op dezelfde manier als vroeger dichtdoen en al hangen er een aantal dingen anders, toch voel ik me op mijn gemak in mijn vel. Mijn idee van perfectie heb ik bijgestuurd."

"Ik ben niet meer zo met mijn lichaam bezig. Nu ik kinderen heb, is dat totaal niet belangrijk meer. In plaats daarvan focus ik me op mijn gezondheid en dat ik me goed voel", besloot de actrice, die ook schitterde in "Sin City"(2005) en "Valentine’s Day"(2009).

lees ook