De Wever: "Janssens blaast afspraak quasi op"

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) zet de verkiezingscampagne in door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een reactie op de uitspraken van Janssens over een voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot.

Op de regionale zender ATV zei burgemeester Janssens vanmorgen dat hij niet langer in een gemeenschappelijk voetbalstadion voor de twee Antwerpse voetbalclubs gelooft. Janssens zei ook dat het geld dat de stad voor het stadion had gereserveerd, 25 miljoen euro, beter in kinderopvang en onderwijs kan worden geïnvesteerd.

Dat is niet naar de zin van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die eveneens lid is van de Antwerpse gemeenteraad. Volgens De Wever zijn de uitspraken van Janssens niet afgetoetst binnen de meerderheid en ook niet met de betrokken voetbalclubs.

"Dit voorstel is politiek deontologisch niet correct. Ook begrotingstechnisch mist het elke geloofwaardigheid", stelt de N-VA. Waarom Janssens van het nieuwe voetbalstadion en de extra schoolcapaciteit "een of/of verhaal" maakt begrijpt de N-VA evenmin. Beide zijn mogelijk, zegt De Wever.

lees ook