Pakistan maakt blokkering Twitter weer ongedaan

Pakistan heeft 12 uur lang Twitter geblokkeerd omdat de sociaalnetwerksite weigerde materiaal te verwijderen dat beledigend is voor de islam. Op Twitter zou worden opgeroepen om afbeeldingen te plaatsen van de profeet Mohammed. Volgens de islam is het afbeelden van een profeet godslasterlijk.

Het Pakistaanse ministerie van Informatie blokkeerde zondag de desbetreffende Twitterpagina's voor Pakistaanse internetgebruikers.

"Er was lasterlijke inhoud. Het ging om een wedstrijd voor afbeeldingen van de profeet Mohammed", zegt een woordvoerder. Pakistan had al verschillende keren aan Twitter gevraagd om godslasterlijk materiaal te verwijderen, maar kreeg geen antwoord. Volgens de Arabische nieuwszender Al Jazeera ging het om promotie op Twitter voor een wedstrijd op Facebook.

Waarom de boycot opnieuw is opgeheven, is niet duidelijk. Twee jaar geleden werd ook Facebook in opdracht van een Pakistaanse rechtbank twee weken lang geblokkeerd voor gelijkaardig materiaal. Tegelijkertijd werd videosite YouTube geblokkeerd. Uiteindelijk maakte Facebook de pagina's ontoegankelijk voor Pakistan.