PVDA bevraagt meer dan 4.700 Antwerpenaren

De PVDA heeft meer dan 4.700 Antwerpenaren bevraagd. De enquête wijst uit dat wonen, gezondheid en onderwijs de centrale thema's zijn. De linkse partij wil nu vooral op die thema's inzetten. "We willen gezondheidszorg weer betaalbaar maken", klinkt het.

De PVDA wilde haar campagne voeren rond thema's die de Antwerpenaren belangrijk vinden. "Voor ons is democratie meer dan een bolletje kleuren op 14 oktober", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

In de enquête bevroeg de partij de Antwerpenaren rond elf thema's: wonen, gezondheid, onderwijs, veiligheid, belastingen en taksen, groen en ruimte, mobiliteit, werk, diversiteit, sport-ontspanning-cultuur en kindvriendelijkheid.

Een toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg, betaalbaar wonen en toegankelijk onderwijs kwamen uit de bevraging naar voren als belangrijkste thema's. Op die thema's wil de linkse partij nu inzetten.

lees ook