Tuybens verenigt SP.A, Groen en CD&V-schepen "voorZwalm"

In de Oost-Vlaamse gemeente Zwalm komt burgemeester Bruno Tuybens (SP.A) op als lijsttrekker van de gemeenschappelijke lijst "voorZwalm", met onder andere de SP.A en Groen. Opmerkelijk is dat ook CD&V-schepen Marleen Vanwildemeersch, in tegenstelling tot de andere CD&V-ers, kiest voor de lijst van Tuybens.

Bruno Tuybens, Kamerlid voor de SP.A, is al zes jaar burgemeester van Zwalm, en wil daar graag nog eens zes jaar bijdoen. De SP.A zal samen met Groen en CD&V-schepen Vanwildemeersch op de lijst "voorZwalm" staan. Ze willen het huidige beleid graag voortzetten.

Schepen Vanwildemeersch ziet haar beslissing niet als een vlucht van CD&V. "Mijn partij kiest nationaal voor de slogan "Samen is super", en dat is exact wat ik wil doen: samenwerken met opbouwende krachten, voor wie Zwalm op de eerste plaats komt, eerder dan een eigen ambitie."

Koen Vlassenroot, voorzitter van de lokale SP.A benadrukt de positieve weg die Zwalm volgens hem is ingeslagen. “De voorbije zes jaar hebben betrouwbare en dynamische politieke krachten onder leiding van burgemeester Bruno Tuybens de gemeente Zwalm een bekwaam, sociaal en correct bestuur gegeven. Eindelijk kwam onze gemeente meermaals en op positieve wijze in het nieuws, iets wat iedereen ten goede komt.”

Ook Groen kiest uitdrukkelijk voor verdere samenwerking met de SP.A van Tuybens.

lees ook