350 aanvragen voor vergoeding treinongeval Godinne

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft de voorbije dagen 350 aanvragen tot schadevergoeding ontvangen van de buurtbewoners in Godinne. Daar botsten meer dan een week geleden 2 treinen op elkaar. Uit gevaar voor een explosie werden 300 buurtbewoners geëvacueerd. Zij ontvangen van Infrabel een schadevergoeding van 500 euro.

Omdat er chemische stoffen in één van de twee goederentreinen zaten, moesten 300 inwoners geëvacueerd worden. Ze konden 5 dagen lang hun huis niet in. Die personen kunnen van Infrabel een schadevergoeding van 500 euro krijgen. De spoorwegbeheerder heeft wel al benadrukt dat het om een vergoeding voor het geleden ongemak gaat, niet om een schuldbekentenis.

Het bedrag van de schadevergoeding is wel nog niet definitief. Buurtbewoners die denken dat de geleden schade hoger ligt, kunnen later eventueel nog een aanvraag voor een bijkomende vergoeding indienen.

Vandaag wordt de laatste locomotief verwijderd op de plaats van het ongeval. Daarna moeten er nog werken aan het spoor worden uitgevoerd. Het treinverkeer op de lijn tussen Namen en Dinant ligt al meer dan een week helemaal stil.