"Censuurploegen" zien toe op optreden Lady Gaga

Lady Gaga geeft vanavond een optreden in de Filipijnse hoofdstad Manilla, en dat onder toezicht van twee "censuurploegen". Die zullen erop toezien dat Lady Gaga zich "fatsoenlijk gedraagt".

De komst van Lady Gaga naar de Filipijnse hoofdstad Manilla veroorzaakte al heel wat protestacties. De autoriteiten laten het concert plaatsvinden, maar tussen het publiek zullen zich twee "censuurgroepen" bevinden. Die moeten erop toezien dat de Amerikaanse zangeres zich "fatsoenlijk gedraagt".

De zogenoemde "censuurgroepen" zullen toezien op de naleving van de wet, die "immorele doctrines, obscene publicaties en uitingen en onfatsoenlijk spektakel verbiedt", aldus Glenn Agranzamendez, de woordvoerder van Tony Calixto, burgemeester van het district waar het concert plaatsvindt.

Na het concert van Lady Gaga zullen de twee "censuurgroepen" een rapport indienen. Op basis van dat rapport wordt beslist of het voor dinsdag geplande concert ook mag doorgaan.