"Eigen haard moet goud waard blijven"

Vlaams Belang wil ervoor zorgen dat eigen haard goud waard blijft. Dat is de uitdaging die voorzitter Bruno Valkeniers voor zijn partij naar voren schuift voor de lokale verkiezingen.

Met het oog op de verkiezingen hield Vlaams Belang gisteren een congres in Bilzen, "Over de provincie en over de grens". Voorzitter Valkeniers stond er stil bij de rol van de steden tijdens de middeleeuwen en bij hun verzet tegen de vreemde heersers. Hij had het daarbij over "ommuurde kernen van autonomie die door geen enkele bezetter te breken waren".

Daarom zijn de verkiezingen van 14 oktober zo belangrijk voor Vlaams Belang: "Als haarden van verzet tegen het nog steeds Belgische establishment en vooral tegen de vervreemding, tegen de islamisering en tegen de onveiligheid die vanuit de grootsteden en letterlijk van over de grenzen van onze eigen haard, onze waarden en normen dreigen in te palmen en op korte tijd Vlaanderen onherkenbaar veranderen", aldus Valkeniers.

Dat verzet is de uitdaging waar Vlaams Belang volgens Valkeniers voor staat. "Ervoor zorgen dat door onze aanwezigheid eigen haard goud waard blijft".

Wat Europa betreft, benadrukte Valkeniers de noodzaak aan grenzen. Als reden verwees hij naar "veiligheid, fysieke veiligheid, identitaire veiligheid en sociale veiligheid", voor Vlaams Belang het hoofdthema van de stembusslag.

lees ook