"Waw, wat een adrenalinerush!"

Iris heeft de eerste generale repetitie of dress rehearsal achter de rug in de Crystal Hall in Bakoe. "Waw, wat een adrenalinerush", was haar reactie toen ze van het podium stapte. Later op de avond is er nog een tweede dress rehearsal gepland.

Tijdens deze generale repetities ziet de act er helemaal uit zoals hij morgen, op de grote dag, zal worden opgevoerd. Bij het begin van Iris ballade "Would you?" was het podium helemaal donker. Pas toen Iris haar eerste noten zingt, gingen de schijnwerpers aan. Iris droeg haar ivoorkleurig kort jurkje met pareltjes en pailletjes.

Aan de vooravond van de grote dag leek Iris niet al te veel last te hebben van de zenuwen. Ze is vooral erg enthousiast om aan het evenement te kunnen deelnemen. "Het is geweldig om hier te staan, ik kan het nog altijd niet geloven", zei ze toen ze na de eerste generale repetitie van het podium stapte.

Morgen gaat Iris samen met haar achtergrondzangeressen nog even langs bij Eva Daeleman, daarna zal ze nog wat proberen te rusten. 's Avonds vertrekt de Belgische delegatie al vrij vroeg naar de Crystal Hall, want er staat nog een korte repetitie op het programma voor het echte evenement losbarst.

Ierse tweeling heeft een nieuwe look

De meest opvallende act was die van de Ierse tweeling van Jedward. Op het einde van hun optreden tijdens de eerste generale repetitie werden ze natgespoten door fonteinen op het podium.

Opmerkelijk was ook de nieuwe look van de tweeling. Toen ze vorig jaar voor de eerste keer deelnamen aan het Eurovisiesongfestival sprongen ze in het oog met hun rechtopstaande blonde kuiven.

Het ziet ernaar uit dat ze er morgen enigszins anders zullen uitzien. De kuiven hadden ze nu nog, maar ze lagen plat op hun voorhoofd. Met hun zilveren pakken die op harnassen leken, zagen de broers eruit als een kruising tussen een middeleeuwse ridders en een ruimtevaarder.