"Zijn stem is sexy en wij weten het"

Het excentrieke duo LMFAO wist op een opzwepende manier zelfs de grootste twijfelaars te overtuigen wat ze zelf al lang wisten, namelijk dat ze sexy zijn. Het getuigde dan ook van enige moed om dit lied voor een YouTubepubliek te zingen, terwijl je er uitziet als een laatstejaarsstudent, zoals er dertien in een dozijn zijn. Maar de 18-jarige Noah Guthrie kan rekenen op een buitengewoon eigen stemgeluid. En met enkel een gitaar in de hand veroverde hij afgelopen week stormenderhand het internet.

Op ruim een week tijd zeven miljoen views. Het is weinigen gegeven. Ook Guthrie zelf is verrast, zo vertelde hij in het Amerikaanse praatprogramma Today Show: "Ik heb pas beseft hoe goed mijn versie was de ochtend nadat ik de video op YouTube gepubliceerd had en die al een 200.000-tal views had. Uitzinnig! Het is allemaal surrealistisch. Ik weet echt niet hoe ik dit gevoel moet omschrijven."

Guthrie is een doe-het-zelver. Hij leerde op eigen initiatief gitaar spelen. Muzikale scholing, zowel instrumentaal als vocaal, heeft hij nooit gehad. "Ik heb gewoon geluk gehad, met alles", verklaarde hij zijn muzikaal talent.

Hij is momenteel bezig met een eerste album: "Wanneer het eraan komt weet ik niet, maar ooit zal het klaar geraken. Voor nu neem ik gewoon een nummer waarvan ik hou en doe er iets geks mee."

Een van de positieve reacties op YouTube omschreef het best de waardering voor Guthries cover: "Zijn stem is sexy en WIJ weten het!":

lees ook