Bee Gee Robin Gibb overleden aan kanker

De Britse zanger van de Bee Gees Robin Gibb is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Gibb sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.

Robin Gibb werd op 22 december 1949 geboren op het Britse eiland Man, maar het gezin Gibb verhuisde negen jaar later naar Australië. Daar startte Robin Gibb samen met zijn tweelingbroer Maurice en oudere broer Barry de discogroep The Bee Gees op. Ook broer Andy zat even in de groep. Hij is al in 1988 overleden.

Het echte succes van The Bee Gees kwam pas nadat de broers naar Engeland waren teruggekeerd. De groep scoorde toen hits met enkele Beatles-achtige nummers, zoals "I've started a joke" en "I've gotta get a message to you".

Eind jaren zestig kreeg Robin Gibb echter ruzie met zijn oudere broer Barry, wat in 1969 zelfs tot het vertrek van Robin bij The Bee Gees leidde. Robin Gibb startte vervolgens een solocarrière en scoorde een hit met "Saved by the bell". De verkoop van zijn album "Robin's reign" viel echter tegen.

Reünie

In 1970 kwamen Robin, Maurice en Barry Gibb toch weer bij elkaar, en ze bliezen The Bee Gees nieuw leven in. Een jaar later volgde met "How can you mend a broken heart" dan de eerste Amerikaanse nummer 1-hit van de broers.

Enkele jaren later braken ze helemaal door met hun muziek voor de film "Saturday night fever". "Stayin alive", "How deep is your love" en "Night fever" werden wereldhits. Op een bepaald ogenblik hadden ze zelfs 5 nummers in de top tien van de Amerikaanse hitparade.

De groep, vooral bekend door hun kenmerkende falsetstemmen, verkocht uiteindelijk meer dan 200 miljoen platen. Met het overlijden van Maurice in 2003 kwam er echter een eind aan The Bee Gees.

In 2010 staken de gezondheidsproblemen van Robin Gibb de kop op. Anderhalf jaar geleden werd er darmkanker vastgesteld met uitzaaiingen naar de lever. In april lag hij al een tijdje in een diep coma na een longontsteking, maar toen herstelde hij nog. Gibb werd 62 jaar.