Billboard Awards eren overleden artiesten

De Britse zangeres Adele werd, ondanks haar afwezigheid, de grote winnaar van de Billboard Music Awards, die gisteravond werden uitgereikt. De show stond echter vooral in het teken van de verschillende artiesten die dit jaar overleden zijn.

Adele viel gisteravond het meest in de prijzen tijdens de Billboard Music Awards. De Britse zangeres kon 12 van de 18 nominaties verzilveren, waaronder die voor beste vrouwelijke artiest en beste album ("21"). Haar awards werden echter niet overhandigd tijdens de show, omdat Adele zelf niet aanwezig was.

De prijs voor de song van het jaar ging naar het duo van LMFAO (foto boven en in tekst) voor het nummer "Party rock anthem". LMFAO mocht ook nog vier andere awards mee naar huis nemen, waaronder die voor beste duo/groep.

Rapper Wiz Khalifa, die op vrijdag 1 juni op de Main Stage van Rock Werchter staat, kreeg gisteravond de prijs voor beste nieuwkomer. Collega Lil Wayne werd bekroond als beste mannelijke artiest en R&B-zanger Chris Brown werd verkozen tot de beste R&B-artiest.

Minuut stilte voor Robin Gibb

Optredens tijdens de Billboard Music Awards waren er van onder meer Chris Brown, Katy Perry en Justin Bieber, maar de show stond eigenlijk vooral in het teken van de verschillende artiesten die dit jaar overleden zijn.

Zo werd een minuut stilte gehouden voor de pas overleden Bee Gee Robin Gibb. Zangeres Natasha Bedingfield (foto in tekst) bracht dan weer hulde aan "disco queen" Donna Summer, die vorige week overleed. Ze zong het nummer "Last dance", waarvoor Donna Summer een Oscar in ontvangst mocht nemen.

Rapper Wiz Khalifa herdacht Beastie Boy Adam "MCA" Yauch, terwijl Cee Lo Green met zijn hiphop-groep Goodie Mob het nummer "Fight for your right" ten gehore bracht.

De grootste hulde ging naar Whitney Houston, die in februari onverwacht overleed. Houston kreeg postuum de Millenium Award, die door haar dochter Bobbi Kristina in ontvangst werd genomen. Ook werden foto's van Houston geportretteerd, terwijl John Legend en Jordin Sparks hits als "The greatest love of all" en "I will always love you" brachten.